SMWCon Fall 2019/ConferenceSchedule

From semantic-mediawiki.org
< SMWCon Fall 2019
SMWCon Fall 2019SMWCon Fall 2019/ConferenceSchedule

This page makes use of SMWCon Fall 2019 Auxiliary Agenda Subobjects, see Template:AgendaTemplateSwitch for an explanation.


Conference Day 1 – Wednesday, September 25th 2019

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
08:30
45 min.
Breakfast will be in the coffee lounge on the first floor. Please bring your printed registration confirmation to the registration desk. You will receive a badge holder and lanyard. Thank you.


09:15
15 min.
Lex Sulzer (Knowledge Management Solutions Architect at dataspects GmbH)


09:30
30 min.
Lucian Anghel (Developer at UIC)
Alain Jeanmaire (UIC)
Use Semantic MediaWiki to support the sectorial initiatives for a shared Railway Digital Knowledge Vault. This talk will address the underlying use case, the implementation and pending issues.


10:00
30 min.
Clément Flipo (Product Manager at dokit)
I'll show how Dokit extensions help Administrators who are not familiar with Wikis:
  • Creating and managing their Semantic Properties
  • Creating and managing their Categories
  • Managing users rights and permissions


11:10
11:25
40 min.
Cindy Cicalese (Product Manager at Wikimedia Foundation)
This will be an introduction to the Wikimedia Foundation's Core Platform Team, including the structure, process, current roadmap, and ways to communicate to and interact with the team. There will be time for a Q&A.


12:15
30 min.
Richard Heigl (Strategy Consultant at Hallo Welt!)
Let's join forces to promote features, developments, events and field reports.


12:45

Lunch break.png

13:55
15 min.
The SMW social media channels (twitter, facebook, youtube) could need some more love and strategy. This is something where non-developers can help out. Join a discussion about what social media channels should be offered, how they should be managed. Help out to spread the word about SMW!


14:10
20 min.
The FINA Wiki brings together evidence primarily about numismatic correspondence that was exchanged before 1800. In a project for the Austrian Academy of Sciences a SMW powered wiki shows how manuscript sources can be managed to support numismatic research.


14:30
30 min.
Yaron Koren (Founder/CEO of WikiWorks)
Learn about a planned dedicated extension supporting BPM with MediaWiki


15:00
30 min.
An overview of the available methods for identifying users to MediaWiki


15:30
16:00
15 min.
Sébastien Beyou (General Director at Wiki Valley)
Semantic MediaWiki and Wikibase are two implementations of the idea of semantic Web inside MediaWiki. The first one is basically semantic annotations inside a text, and the second one is very structured data without surrounding text. Both have advantages and different uses. This lightning talk will explore these different approaches and open the discussion about the opportunity of linking together these two tools in order to use both ecosystems in a coherent perspective.


16:15
15 min.
Laurent Mischler (Technical Communication Manager at Schneider Electric)
Emmanuel Touvier (Knowledge Management Applications Manager at Schneider Electric)
The next version of the Electrical Installation Guide wiki uses a navigation and a chapter TOC creation based on the SMW "has parent page" property. One can browse this book-like wiki with chapter pages, a side menu, breadcrumb links and previous/next links.



Conference Day 2 – Thursday, September 26th 2019

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
08:30
30 min.
Breakfast will be in the coffee lounge on the first floor.


09:00
30 min.
Wikibase Solutions creates MediaWiki sites that don't look or feel like wikis. Then what do they look and feel like? That question will be answered. Also will be shown what the ingredients are to accomplish some appealing wikis.


09:30
30 min.
Cindy Cicalese (Product Manager at Wikimedia Foundation)
Learn how to use icons from a variety of sources within your wiki to increase comprehension, navigation, and findability.


10:00
30 min.
Karsten Hoffmeyer (Founder and proprietor of Professional.Wiki and WikiHoster.net)
An overview of what happened in Semantic MediaWiki land during the last year, including the 3.1 release.


10:30
10:45
30 min.
Yaron Koren (Founder/CEO of WikiWorks)
This talk will cover some of the recent improvements and new features in the Cargo and Page Forms extensions, and show how the two can work closely alongside one another. (Note: this talk can be split up into two if necessary.)


11:15
30 min.
Robert Vogel (Software Developer at Hallo Welt!)
A quick overview of "Server / Network security", "Application / Code security" and "Content security"


11:45
30 min.
Matteo Busanelli (IT Consultant and KM at imola informatica)
Gabriele Cornacchia (IT Consultant at imola informatica)
Knowledge Management is a cross domain discipline and we (Imola Informatica) apply it on many different areas: EKM, Document Management, Enterprise Architecture, IT Service Management and Governance, IT Security, Normative Compliance etc....


12:30

Lunch break.png

14:00
30 min.
Robert Vogel (Software Developer at Hallo Welt!)
Learn about how to use TemplateData in order to facilitate using your templates through Visual Editor


14:30
15 min.
Pierre Boutet (Tech at dokit)
How we hacked Visual Editor to enable users to insert, crop and edit images directly into VE modal.


14:45
15 min.
Pierre Boutet (Tech at dokit)
Creating a wiki-farm with automated new instance deployment with Ansible scripts: challenges and learnings


15:00
60 min.
Lex Sulzer (Knowledge Management Solutions Architect at dataspects GmbH)
Let's gather a first set of unconference ideas collected throughout the first two conference days.


15:45
16:00
30 min.
Simon Sarazin (Innovation at La Fabrique des mobilités)
Our wiki index majors resources such as people, company, common, community but also event, knowledge, thesis and formation.


16:30
15 min.
16:45
15 min.
M.Sc. Wazed Ali (Leibniz-Informationszentrum)
This semantic wiki at Openresearch aims at making the world of science more visible and accessible. Everybody can add his favorite events (e.g. conferences and workshops), co-workers, tools/datasets, community fora or journals. Pooled together these pieces of information constitute a vast knowledge base about who and what moves science forward.


17:00
15 min.
François Davenne (Director General UIC)


19:30
Conference dinner page


Unconference Day – Friday, September 27th 2019

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
09:00
30 min.
Lex Sulzer (Knowledge Management Solutions Architect at dataspects GmbH)
Let's review our first unconference ideas and concretize working groups.


Ideas:
  • Best practices for creating extensions using BoilerPlate and Example
  • Easy MediaWiki setup/installation management with Meza
  • Extension "WSForm" hands-on
  • Linking inside and into your wiki
  • Ways to implement main end user use cases
12:30

Lunch break.png