User:EvaVogel/SMWCon2020-schedule

From semantic-mediawiki.org
< EvaVogel
EvaVogelUser:EvaVogel/SMWCon2020-schedule

Schedule[edit]

Please note: The times given here are in Central European Time (CET | UTC+1).


Conference Day 1 - Tuesday, November 24
ENTERPRISE & GOVERNMENT DAY

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
10:00
90 min.
This tutorial will be an introduction to using Semantic MediaWiki, I will talk about how we use Semantic MediaWiki for our projects at Wikibase Solutions, and will give some examples and a hands-on tutorial on how to use Semantic MediaWiki for your own projects.


11:30
20 min.
In this tutorial we will show to what extent BlueSpice MediaWiki uses semantic


13:30
20 min.
In addition to notes on the organization of the three conference days, there is a short input on the conference topic and the program


13:45
20 min.
SMW powers a knowledge platform for the topic of knowledge management in the public sector


14:15
20 min.
Gary Foster, Billy Coffield Asst Head Business Archi
This is to give an overview on how the UK's Ministry of Defence use Semantic MediaWiki


14:45
20 min.
Markus Glaser Head of Development at Hallo Welt!
Questions about privacy, legislation and implementation


15:15
20 min.
Alexander Gesinn Managing Director & Partner at gesinn.it GmbH & Co. KG
This talk shows how an ISMS according to ISO/IEC 27001 or BSI IT-Grundschutz can be implemented with Semantic MediaWiki.


15:45
15 min.
Let's have a short break in the coffee house.


16:00
30 min.
Make the case for a MediaWiki based open source content services platform. We know what MediaWiki and open source is. I will explain more about a content services platform, what it may provide and why companies around the world might want one.


16:30
60 min.
Fifteen years ago, Semantic Wikipedia was first proposed. This was the starting point for the development of both Semantic MediaWiki and Wikidata. This year, the Wikimedia Foundation is starting a new project, Abstract Wikipedia. The overarching goal of all these projects is to make knowledge more accessible and easier to work with - to allow more people to share in more knowledge in more languages.


17:30
60 min.
The open source alternative between Confluence, Sharepoint and other enterprise content solutions



Conference Day 2 - Wednesday, November 25
SEMANTIC & DEVELOPER COMMUNITY DAY

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
11:30
30 min.
13:30
20 min.
An overview of what happened in Semantic MediaWiki land during the last year, including the 3.2 release.


14:00
20 min.
Yaron Koren Founder/CEO of WikiWorks
Overview of two new extensions


14:30
20 min.
15:00
20 min.
An overview of what's new around Wikibase and the plans we have for the Wikibase Ecosystem.


15:30
20 min.
Luca Mauri Head of IT
Success story in using SMW in concert with WikiBase to achieve a data-based, semantic-enabled MediaWiki site


16:00
15 min.
Let's have a short break in the coffee house.


16:15
20 min.
Philip Strömert, André Castro Software engineer
In this talk we like to present an overview of the process and challenges of automating an RDF ontology import into SemanticMediawiki with ontology2smw, in the context of the confIDent project and how Academic Event Ontology (AEON) is being developed to support the requirements of Semantic Mediawiki.


16:45
15 min.
Jeroen De Dauw SMW maintainer and Wikibase co-creator. Director of Professional.Wiki, and The Wikibase Consultancy.
Live demo of Semantic Wikibase, a new extension that allows using Wikibase data directly in your semantic wiki


17:00
15 min.
17:15
5 min.
Building bridges between the many subprojects around MediaWiki


19:30
25 min.


Conference Day 3 - Thursday, November 26
RESEARCH & EDUCATION DAY

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
11:00
30 min.
How to use external vocabularies (e. g. FOAF) and reference to external idenifiers (e. g. Wikidata ID) with SMW.


11:30
20 min.
Robert Vogel Software Developer at Hallo Welt!
The most important concepts and where you can learn everything


14:00
20 min.
A database on availability of data and code for empirical studies in the social sciences, and of replications


14:30
20 min.
After seven years of running the Vienna History Wiki, we will share insights into the way Semantic MediaWiki has influenced the work on Vienna's historical facts.


15:00
20 min.
Alexander Gesinn, Sebastian Schmid Managing Director & Partner at gesinn.it GmbH & Co. KG, Software Engineer at gesinn.it GmbH & Co. KG
The goal of The Embassy of Good Science is to promote research integrity among all those involved in research. The platform is open to anyone willing to learn or support others in fostering understanding and awareness around Good Science.


15:30
20 min.
Presentation of a Semantic MediaWiki use case to manage, visualize and analyze data about African cultural heritage located in the Canary Islands.


16:00
15 min.
Let's have a short break in the coffee house.


16:15
60 min.
In a panel discussion we will highlight the state of the art about knowledge graph research and talk about the role of SMW.