SMWCon Fall 2017/Conference Days

From semantic-mediawiki.org
Jump to: navigation, search
SMWCon Fall 2017SMWCon Fall 2017/Conference Days

The conference days of the SMWCon Fall 2017 will take place on Thursday, October 5th and on Friday, October 6th. See also the information on the Tutorial day button.png


Conference Day 1 – Thursday, October 5th

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
9:00
30 min.
SMW logo placeholder.png
Registration desk in the 'Haaienzaal' (Shark room), located in the Oceanium-building in the Rotterdam Blijdorp Zoo. You should bring your printed SMWCon-ticket to the (Oceanium-side) entrance of the zoo.



Morning Session 1: Keynote
9:30
15 min.
9:45
Bart van Leeuwen.jpg
KEYNOTE
Smart data for smarter fire fightersfor developersfor beginners
Bart van LeeuwenFirefighter / Data architect, Netage.nl
Fire Services are very traditional organizations, their operations are based on years of experience and learning. Change comes at a slow pace and is hard sought. How do these organizations adapt to the information dense society we have created? Join Bart van Leeuwen on his journey to help fire services better utilize their data, understand the challenges of information sharing in crisis situations and the struggle of accountability based on data.
read more


10:35
25 min.
NewAgenda-KarstenHoffmeyer.jpg
Karsten Hoffmeyer WikiHoster.net
This talk will provide an overview to what happened during the last year, the current status and the next steps for Semantic MediaWiki.


11:00
11:15
Morning Session 2
11:15
25 min.
Agenda-LloydRutledge.jpg
Lloyd Rutledge Open University in the Netherlands


11:40
25 min.
12:05
25 min.
Agenda-RemcoDeBoer.png
Remco de Boer
We've started using SMW as a framework for product lines. One of the main challenges we've encountered is how to streamline in-wiki content synchronization between product instantiations.


12:30

Lunch break.png

13:30
Afternoon session 1
13:30
25 min.
SMW logo placeholder.png
Dennis Groenewegen & Ad Strack van Schijndel
This talk presents how Semantic MediaWiki is used to support a method for effective cooperation in local government.


13:55
25 min.
SMW logo placeholder.png
David Bromoiras
Indexing and describing the volume of the Public Services of greek Public Sector Organizations.


14:20
25 min.
Agenda-bernhard krabina.png
Bernhard Krabina
The EU General Data Protection Regulation (GDPR) opens a unique window of opportunity for SMW to be used to document records of processing activities in organizations.


14:45
15:00
Afternoon session 2
15:00
30 min.
15:30
30 min.
16:00
30 min.
SMW logo placeholder.png
Mario Malicki Postdoc at the Academic Medical Center, UVA, Amsterdam
Pre-print servers, post-publication commenting, crowd sourcing, machine learning, alongside semantic web and MediaWiki, open ways for modernizing the current publication culture.


16:30
End of the first Conference Day
18:00
Conference dinner page


Conference Day 2 – Friday, October 6th

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
9:00
30 min.
SMW logo placeholder.png
Registration desk in the 'Haaienzaal' (Shark room), located in the Oceanium-building in the Rotterdam Blijdorp Zoo. You should bring your printed SMWCon-ticket to the (Oceanium-side) entrance of the zoo.



Morning Session 1
9:30
15 min.
9:45
Frank van Harmelen.jpg
KEYNOTE
Frank van HarmelenProfessor of Knowledge Representation, Vrije Universiteit Amsterdam
SlideWiki (https://slidewiki.org) allows the collaborative construction, editing, sharing, semantic annotation and re-use of slide-decks. In this presentation I will discuss the main aims of SlideWiki and its main functionalities (the audience will be encouraged to experiment), with an emphasis on the semantic functionalities in the system.
read more


10:35
25 min.
Agenda-Cicalese.png
Cindy Cicalese
News from the MediaWiki Platform Team


11:00
11:15
Morning Session 2
11:15
25 min.
Agenda-Alexander Gesinn.png
Alexander Gesinn
Free MediaWiki distribution including Semantic, Visual Editor, Elasticsearch and many more powerful extensions.


11:40
25 min.
Photo 2016-09-28 141735 Viktor Schelling.jpg
Viktor Schelling
This talk offers some takeaways from a project that is being developed for a California-based internet entrepreneur


12:05
25 min.
Agenda-DanielHansch.jpg
Daniel_Hansch
We demonstrate how to fulfill the ISO9001:2015 requirements using SMW.


12:30

Lunch break.png

13:30
Afternoon session 1
13:30
25 min.
Agenda-WolfgangFahl.png
Wolfgang Fahl


13:55
25 min.
14:20
25 min.
14:45
15:00
Afternoon session 2: Parallel Workshops
15:00
90 min.
Agenda-LiaVeja.png
Lia Veja
This workshop presents and discusses Semantic MediaWiki as a tool and environment for research in Digital Social, Educational and Humanities Research.


15:00
90 min.
Agenda-Cicalese.png
Cindy Cicalese, Robert Vogel, Mark Hershberger


16:30
Closing
17:00
End of the second Conference Day
17:00
60 min.