Gebruikershandleiding

From semantic-mediawiki.org
< User manual(Redirected from Gebruikershandleiding)
User manualGebruikershandleiding
SMW user manual
Introduction
Editing
Properties and types
Special properties
Inverse properties
Custom units

Semantic templates

Service links

Browsing interfaces
Special page "Ask"
Special:Browse
Semantic search
Selecting pages
Strict comparators
Displaying information
Result formats
Inline queries
Querying for queries
Concepts
Inferencing
Using the API
Semantic Web
RDF export

Importing vocabulary

SMW admin manual
Table of Contents

Semantic MediaWiki (of afgekort SMW) is een extensie voor het bekende softwarepakket MediaWiki. Het doel van SMW is om gebruikers de struktuur en organisatie van de kennis in een wiki te laten verbeteren door toevoeging aan wikiartikelen van eenvoudige informatie die machinaal verwerkbaar is. Door deze extra informatie is de kennis in de wiki veel beter te doorzoeken, door te bladeren, en te delen; zowel middels de wikipagina's zelf, als van buitenaf middels andere computerprogramma's.

Dit is de gebruikershandleiding van SMW, dat zich focust op informatie voor gebruikers van een wiki met SMW toegevoegd. Als SMW nieuw voor je is, dan is de introductie tot Semantic MediaWiki (en) een goed startpunt. Informatie voor sitebeheerders en voor SMW ontwikkelaars (inclusief informatie over de van SMW afgeleide extensies) kan worden gevonden op de hoofdpagina.

De hoofdsecties van dit handboek verklaren de belangrijkste aspecten van het gebruik van SMW:

De volgende secties zijn voor verschillende gebruikergroepen van belang, en hoeven niet noodzakelijkerwijs op volgorde gelezen te worden. Je kunt middels de inhoudsopgave aan de rechterzijde van de pagina navigeren op details. Andere relevantie delen van dit handboek omvatten:

Er zijn andere bronnen die je bruikbaar zou kunnen vinden:Deze documentatiepagina is geldig voor alle SMW versies van 1.0 tot de meest recente versie.
      Andere talen : defrjaruuk

User manual nl 1.0