SMWCon Fall 2015/Tutorial Day

From semantic-mediawiki.org
Jump to: navigation, search
SMWCon Fall 2015SMWCon Fall 2015/Tutorial Day


The tutorial day of the SMWCon Fall 2015 will start on Wednesday, October 28, at 09:30 at Fabra i Coats, Art Factory (3rd floor). Do not forget to register which is possible starting at 09:00. See also the


Tutorial day (Tutorial Track) Wed, October 28

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
Tutorial track (novice to intermediate users)
9:30
65 min.
Agenda-ckoerner.jpg
Chris Koerner
This tutorial provides an beginner's introduction into the usage of Semantic MediaWiki-based wikis.


10:35
10:45
60 min.
Agenda-ckoerner.jpg
Chris Koerner
This tutorial provides an beginner's introduction into the usage of Semantic MediaWiki-based wikis.


11:45
12:00
45 min.
Agenda-yaron.png
Yaron Koren
This tutorial provides an introduction and overview of some of the most popular and/or useful extensions available to (Semantic) MediaWiki-based sites.


12:45

Lunch break.png

14:15
75 min.
Agenda-yaron.png
Yaron Koren
This tutorial provides an introduction and overview of some of the most popular and/or useful extensions available to (Semantic) MediaWiki-based sites.


15:30
16:15
75 min.
Agenda-lex.png
Lex Sulzer
This tutorial gives an overview of the central aspects and elementary use cases that make Semantic MediaWiki appear at its best.


17:30
18:00
60 min.
Agenda-lex.png
Lex Sulzer
This tutorial gives an overview of the central aspects and elementary use cases that make Semantic MediaWiki appear at its best.


19:00
End of the Tutorial Track


Perhaps you may want to join in on the informal get-together starting at 20:30.


Tutorial day (Workshop Track) Wed, October 28

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
Workshop Track
9:30
60 min.
SMW logo placeholder.png
Ralf Roletschek
This workshop aims to prepare a scenario for a simpleshow explaining the basics on ontology components


10:30
10:45
60 min.
Agenda-WolfgangFahl.png
Wolfgang Fahl ProfiWiki
This workshop shows us how to use Docker in connection with Semantic MediaWiki.


11:45
12:00
45 min.
Agenda-JeroenDeDauw.png
Jeroen De Dauw, Karsten Hoffmeyer
This workshop aims to triage, fill in blancs and even solve some of the existing issues filed for Semantic MediaWiki.


12:45

Lunch break.png

14:15
90 min.
Agenda-JeroenDeDauw.png
Jeroen De Dauw, Karsten Hoffmeyer
This workshop aims to triage, fill in blancs and even solve some of the existing issues filed for Semantic MediaWiki.


15:45
16:00
90 min.
MarkAHershberger.png
Mark A. Hershberger, Chris Koerner
This is a real life meeting of the group members allowing to get to know each other in person as well as discussion current matters.


17:30
End of the Workshop Track


Perhaps you may want to join in on the informal get-together starting at 20:30.