Semantic MediaWiki heeft een nieuw uiterlijk

From semantic-mediawiki.org

Oct 31 2010. Het SMW Project heeft zijn nieuwe homepagina en logo gelanceerd. De nieuwe homepagina heeft een functioneel betere structuur en meer directe links naar relevante secties, maar is hopelijk tegelijkertijd overzichtelijk gebleven. Het nieuwe logo verleent het project een expressief, herkenbaar en vriendelijk gezicht. Downloadbare versies van het logo kunnen binnenkort gevonden worden op de logo pagina. Het frame, kleurenschema en font zullen ook gebruikt worden om de SMW extensies een meer verenigd uiterlijk te verschaffen.

De homepagina kent nu ook een nieuwe Wiki-van-de-Maandsectie die elke maand een spannende en inspirerende SMW site introduceert. De nieuwe reeks zal handig zijn voor gebruikers die SMW willen leren kennen, maar biedt ook de mogelijkheid aan wikicommunities en applicatieontwikkelaars om hun projecten ten toon te stellen. Mis de kans niet om de hoofdrol te spelen! Neem contact op (in het Engels) met wikiofthemonth(at)semantic-mediawiki.org en draag een site voor voor de titel Wiki van de Maand.

De aanpassingen aan de homepagina ronden een aantal actiepunten af die besproken zijn op recente SMWCons (het logo is feitelijk al meer dan een jaar eerder besproken). Er zullen nog verscheidene verdere veranderingen gemaakt worden, bijv. om het uiterlijk van subpaginas te verbeteren en om taalversies te veranderen. Sommige details staan nog niet vast, maar de basis van de nieuwe stijl en de "corporate identiteit" zouden hiermee vast moeten staan.

Dit is een grote stap voorwaarts voor het project, en we willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze inspanning. De nieuwe stijl is mede te danken aan de vele opmerkingen die we ontvingen.


Deze pagina in andere talen: deen