Semantic MediaWiki 1.8.0 uitgebracht

From semantic-mediawiki.org

December 2 2012. Semantic MediaWiki 1.8.0, de nieuwe grote update na versie na 1.7.1, is nu uitgebracht. Deze nieuwe versie voegt veel belangrijke nieuwe mogelijkheden toe, lost bugs op, en brengt verbeteringen in de programmacode.

De meest in het oog springende nieuwe mogelijkheid is de nieuwe SQLStore (versie 3) als data-achterkant, welke de efficiëntie behoorlijk verhoogt, en de databaseactiviteit van SMW reduceert. Andere belangrijke veranderingen betreffen verbeteringen aan de gebruikersinterface van speciale pagina "Ask", het nieuwe resultaatformaat "atom", de mogelijkheid om informatie op te vragen over informatiebevragingen, en verdere uitbreidingen van de parserfunctie "#subobject". Ook de API modules voor het doen van ask-achtige bevragingen zijn nu stabiel, met ondersteuning voor continuatie. Meer informatie over wat er nieuw is kan worden gevonden op de SMW 1.8.0 pagina.

Lees alstublieft de helppagina over installatie of over het upgraden van Semantic MediaWiki voor gedetailleerde instructies over deze taken.


Deze pagina in andere talen: deenfr