SMWCon Fall 2016/Tutorial Day

From semantic-mediawiki.org
Jump to: navigation, search
SMWCon Fall 2016SMWCon Fall 2016/Tutorial Day


The tutorial day of the SMWCon Fall 2016 will start on Wednesday, September 28, at 10:00 at DIPF. You can register from 09:00 there. See also the


Tutorial day (Introduction & Tutorial Track) Wed, September 28

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
Tutorial track (novice to intermediate users)
09:00
60 min.
SMW logo placeholder.png
Register at the desk, say hello


10:00
60 min.
Agenda-KarstenHoffmeyer.jpg
Karsten Hoffmeyer WikiHoster.net
Short introduction of how Semantic MediaWiki came to earth, what problems it tries to solve and how it's achieving this. Also: Limitations


11:00
11:20
45 min.
SMW logo placeholder.png
Sabine Melnicki WikiAhoi
How to get started with templates and forms. Covering: Basic setup of forms, templates and categories (with Semantic Forms, Semantic Result Formats, etc.). Ideas for workflows and wiki architecture.


12:05
45 min.
Agenda-yaron.png
Yaron Koren WikiWorks
How to use Semantic Forms, Semantic Result Formats, Semantic Compound Queries at best for a good workflow. How to use query forms.


12:50

Lunch break.png

14:20
60 min.
Agenda-yaron.png
Yaron Koren WikiWorks
How to use Semantic Forms, Semantic Result Formats, Semantic Compound Queries at best for a good workflow. How to use query forms.


15:20
45 min.
Agenda-lex.png
Lex Sulzer Linux Competence Center
A good setup for a Semantic MediaWiki including backups, updating and upgrades, migration and Virtual Machines. Get it running in no time and focus on content.


16:05
16:25
35 min.
17:00
End of Tutorial Day


Perhaps you may want to join in on the informal get-together starting at 20:30.


Tutorial day (Workshop Track) Wed, September 28

{{{LeftTitle}}}
{{{RightTitle}}}
Workshop Track
11:20
90 min.
SMW logo placeholder.png
Mark A. Hershberger MediaWiki Stakeholders' Group
The MediaWiki Stakeholders' Group is meeting in real life at the conference. Join in, if you are interested in their actions and forthcomings.


12:50

Lunch break.png

14:20
80 min.
Agenda-LiaVeja.png
Lia Veja, Christoph Schindler DIPF
Semantic MediaWiki in Digital Social, Educational and Humanities Research


15:40
16:00
60 min.
Agenda-LiaVeja.png
Lia Veja, Christoph Schindler DIPF
Semantic MediaWiki in Digital Social, Educational and Humanities Research


17:00
End of the Workshop Track


Perhaps you may want to join in on the informal get-together starting at 20:30.